Van  maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus 2010 is het eerste jeugd tenniskamp Arnhem georganiseerd op het tennispark ATC De Groene Kamer ‘t Cranevelt Arnhem.

De kinderen hadden hun tenten opgezet op het naastgelegen grasveld.


even poseren

     

24 Kinderen van verschillende Arnhemse verenigingen namen deel aan dit vakantie-tenniskamp, waar iedere dag veel activiteiten werden georganiseerd, waaronder iedere ochtend een trainingssessie.

een mooie zonnige dag

Door de dag en de week heen werd een toernooi afgewikkeld.

Op dinsdagavond was er een percussie-clinic.

Op woensdagmiddag kon iedereen zijn of haar conditie peilen tijdens een tennisgerelateerde loop- en conditie-clinic.

De gehele week werd er klassikaal en individueel aan de service gewerkt. Aan het einde van de week was er zowel bij de jongens als bij de meisjes een servicekampioen met de hardste service die ingeslagen moest worden.

 

De eerste drie dagen was het heerlijk zonnig weer. Op woensdagavond begon het te regenen en het hield pas weer op op donderdagmiddag. Ondanks deze regenhoos raakte het programma niet in de war. In plaats van tennistraining op donderdagochtend gingen we bingoën. 's Middags konden we weer doorgaan met het toernooi.

Op vrijdagmiddag werden de tenten weer afgebroken al of niet samen met de ouders die inmiddels ook weer gearriveerd waren.

Aansluitend was er een heerlijke barbecue. Bijna alle ouders aten een hapje mee en kletsten lekker na met hun kinderen die ze een hele week niet hadden gezien.

Het kamp werd afgesloten met een prijsuitreiking. Er waren prijzen voor de beste individuele prestatie, voor de beste dubbels, voor degene die aan het eind van de week het hardst kon serveren, voor de beste act tijdens de bonte avond en de groep met meeste punten verzameld tijdens de speurtocht.

Het tennispark ATC de Groene Kamer is een perfecte locatie voor dit kamp gebleken . De omgeving: bossen, sportvelden, parken lenen zich uitstekend voor allerlei nevenactiviteiten.

Volgend jaar zal het kamp weer worden georganiseerd en wel op de één na laatste week van de zomervakantie net als dit jaar. Vanaf begin 2011 kan men zich hiervoor weer gaan opgeven. Wees er dan snel bij want vol is vol! Zorg er dan ook voor dat je ouders bij de vakantieplanning rekening houden met deze datum.

Graag wil ik het bestuur van ATC de Groene Kamer nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van deze prachtige locatie.

 

Pim Brand