Brandtennis biedt op alle niveaus tennisles en tennistraining aan, zowel op recreatief als prestatief niveau maar ook op selectie niveau. Het motto is: beleef maximaal plezier aan de tennissport dan komt de rest vanzelf.

Brandtennis biedt een ervaren clubtrainer, die als 1e aanspreekpunt fungeert voor de vereniging en een spil is binnen de vereniging. Naast het doel om “plezier in tennis” te blijven nastreven houdt de clubtrainer zich dagelijks bezig met kwaliteits les- en trainingssystemen, intern ontwikkeld. Hij of zij is samen met het bestuur en commissieleden verantwoordelijk voor een verder uitbouw van de vereniging.

Naast les en training op clubniveau biedt Brandtennis selectietraining aan. Dit gebeurd op neutraal terrein. De betere jeugdleden van verschillende verenigingen kunnen naast de reguliere clubtraining extra trainen met niveaugenoten. Er is een optimale samenwerking tussen de clubtrainers en de selectietrainer. Dit systeem zorgt ervoor dat de spelers bij hun eigen club blijven en daar ook de competitie blijven spelen. De club behoudt zodoende zijn eigen kweek en de competitie bouwt zich automatisch (weer) op. Het systeem zorgt ervoor dat de aanwas van onderuit  groeit en constant jonge spelers zich kunnen ontwikkelen met voldoende vooruitzicht binnen hun eigen vereniging. Dit hoeft niet meer extern te worden gezocht. Je hebt tenslotte je vrienden en vriendinnen op je eigen vertrouwde club. De algemene ledengroei komt op gang!

De selectietrainer begeleidt de spelers tijdens de toernooien. Nieuw voor de huidige tenniswereld en dus uniek: de jeugdspelers worden begeleid in hun ratingontwikkeling: de rating is voor de tegenwoordige toernooispelende jeugdspeler een extra last die op hun ontwikkeling een negatieve invloed kan hebben.

Ook verzorgt Brandtennis mentale- en conditietraining al of niet voor de selectiespelers.

Voor de selectiespelers wordt individueel een toernooi- en ratingplanning gemaakt en de doelen worden afgestemd in overleg met de ouders.