Wil je je tennis niet alleen technisch maar ook op conditioneel niveau en je voetenwerk opwaarderen  schrijf je dan in voor de cursus. Het is bewezen dat een beter voetenwerk en een hoger uithoudingsvermogen je tennisprestaties aanzienlijk verbeteren.

De conditietraining word gegeven door een enthousiaste professionele conditie- en looptrainer. Het is een op tennis gerichte conditie- en looptraining voor jong en oud, op verschillende niveaus.

Doelstelling:
De doelstelling is om je  het plezier in conditietraining te laten beleven. Dit gebeurt door  uitdagend materiaal in te zetten en uitdagende oefeningen.  Er word getraind in groepen van 8  tot 10 die bij elkaar passen qua leeftijd. Door middel van regelmatige metingen worden je vorderingen getoetst.
De bedoeling is je beter en sneller te leren bewegen, je coördinatie te verbeteren, je sterker te maken, je lichamelijke en dus je geestelijke uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast wordt geleerd blessurepreventief te trainen en op de voeding te letten waardoor het niveau van het individu geoptimaliseerd kan worden.

 

Hoe gaat dit gebeuren:

Jeugd:
Zit je op de basisschool dan krijgt je met name uitgebreide loopscholing, coördinatie trainingen, balanceer- en snelheidsoefeningen.
Zit je op de middelbare school dan krijgt je naast bovenstaande ook krachttraining aangeboden.
Je krijgt ook voedingsadvies van de trainer: hierop staat op welke tijden je wat moet eten en drinken om op de juiste momenten genoeg energie te hebben.
Elk jaar word je ca. 3 keer getest om je vorderingen te meten.
De loop- en conditietrainingen zijn zowel met racket en bal als zonder. Maar altijd op de tennisbaan.

Volwassenen:

De intentie van de loopscholing bij volwassenen hangt sterk af van het niveau, conditie en leeftijd van de groep. Op basis hiervan wordt de intensiviteit van de trainingen bepaald.

Wanneer:

De loop- en conditietrainingen worden 1 keer per week gepland naast de reguliere tennislessen voor een uur.  Het is het gehele jaar door dus zomer en winter voor een duur van 34 weken.

Waar:

De trainingen zijn op de tennisbaan op je club.

Kosten
€ 195,00 euro p.p. voor een duur van 34 weken bij een groep van 8 personen, waarbij het lesreglement van toepassing is.

Het is uiteraard ook mogelijk je op te geven per seizoen, zomer of winter. Gezien de kwaliteit en mogelijke vorderingen is het aan te bevelen het minimaal een jaar vol te houden.